Rančík U Kanga: Orbus, Arcus, Nox, Atmosferik, Ice Breakers a Black Horse
Sobota, 29 September 2007 16:30

Pozývame Vás na ďalšie zaujímavé koncerty tento týždeň v petržalskom Rančíku U Kanga. V utorok 2.10. to bude folk a world music kapiel Orbus a Arcus, v stredu 30.10. jazzrock kapelky NOX, vo štvrtok 4.10. bratislavská skupina Atmosferik, v piatok 5.10. bluesrock 60tych a 70tych rokov v podaní ICE BREAKERS, a v sobotu 6.10. tradične country, tentokrát s kapelou Black Horse. V ďalšom týždni sa môžete tešiť na kapely We want Jam (Red Hot Chilli Peppers revival), Domcheck War, Experience, Set Back a Nový Rownák. Aktuálne informácie nájdete na www.rancik.sk.


Utorok 2.10. - folk a world music: ORBUS a ARCUS

ArccusUtorok, ktorý je venovaný alternatívnej, folkovej a world music hudbe, tentokrát zastúpi folk a world music. Najskôr to bude kapela Orbus a po nej už druhý krát skupina ARCUS, v ktorej spieva aj Kristína Pírová, známa zo seriálu Susedia. Folkové zoskupenie ktorého zakladatelia Luboš Hollan a Martin Zálešák stavili na pôvodnú autorskú tvorbu, textovú aj hudobnú. Orbus hrá jemný citlivý a najmä mnohovravný folk v poetickom nádychu autenticity a hľadania pravdy za textami a pocitmi ktoré nám unikajú v hudbe. Orbus hrá v zložení Martin Zálešák - akustická gitara, sólo spev, Luboš Hollan - perkusie, sólo spev, Zuzana Poláková - flauta, spev, Pavol Malovec - sólo gitara , Juraj Kozár - basová gitara. V tomto roku sa Orbus prezentoval na mnohých festivaloch tohto leta, ako sú Porta, Strunobranie, Fest Dobré Bohunice, či Folkovanie pod Skalkou. Hudobná skupina Arcus vznikla v r. 2005, venuje sa interpretácii a hudobnému stvárneniu slovenského folklóru v image toho čomu sa už pár rokov hovori worldmusic. Spontánnosť a meditatívnosť slovenskej melodiky a snaha o uchovanie akejsi nekomerčnej scény v polyštýlovosti súčasnej kultúry je mottom hudby ktorú produkuje Arcus. Hudba a poetika slovenských balád v svojráznom kompozičnom podaní je tým symbolickým Arcusom - oblúkom, ktorý spája minulosť s budúcnosťou. Príďte sa započúvať a zabaviť sa na príjemnú a energickú muzičku do Rančíka!

Streda 3.10. - jazzrock so skupinou NOX

NoxHudobná skupina NOX vznikla na jeseň 2005. Jej členovia hľadajú cestu v kombinovaní rôznych hudobných žánrov. Prevažnú väčšinu repertoáru (okrem pôvodných skladieb z autorskej dielne kapely) tvoria úpravy ľudových piesní z rôznych regiónov Slovenska. Kapela pri hraní stavia ľudové motívy do konfrontácie so súčasným zvukom a modernými jazzovými či rockovými hudobnými témami.

Atmosferický rock - ATMOSFERIK vo štvrtok 4.10.

AtmosferikAtmosferik je bratislavská Rock - popová kapelka. Definícia štýlu je veľmi všeobecná :-). Zaujímavý zpev, pôvodná tvorba, melodická gitara podložená klávesovými plochami, to je Atmosferik. El. Gitara : Dušan Lipovský, Spev : Lubka Krymláková - Vláčilová, Klávesy : Martin Krymlák.

Piatok 5.10. - 60. a 70. roky v podaní bluesrockových ICE BREAKERS!

Piatok 5.10. bude opäť patriť skvelému bluesrocku. Po minulotýždňovej pecke, v podaní Reného Lacka sa v Rančíku od 20tej hodiny predstaví bratislavská kapela Ice Breakers, opäť so skvelým bluesrockom. Kapela Ice Breakers hrá repertoár známych bluesrockových hitov 60. a 70. tych rokov. Už 8 rokov má stabilné zloženie: Marcel Juck – bicie, Jožko Hladný - basová gitara, Rado Čutka - sólová gitara a Ivo Siller - spev, gitara, ústna harmonika. Všetci majú vysokoškolské vzdelanie ale nikto z nich sa neživí hudbou. Hudbu majú ako relax a hrajú si pre svoje vlastné potešenie a potešenie ľudí okolo nich. Hrávajú súkromné akcie, chodia do klubov a občas sa ukážu aj na nejakom festivale. V repertoári nájdete bluesrockové skladby od kapiel ako: Beatles, Rolling Stones, Kings, Jethro Tull, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Yard birds, Chuck Berry, Deep Purple a podobne.Black Horse - country zábava v sobotu 6.10.

Pozývame všetkých priaznivcov country hudby opäť na skvelú country zábavu do Rančíka! Už túto sobotu 6.10. sa o dobrú náladu po mesiaci opäť postarajú bratislavskí Black Horse, ktorí budú hrať od ôsmej hodiny, minimálne do pol noci.