Rančík U Kanga od utorka do soboty: Arcus, Karpatské Horké, Flowline, Katla Korček, Silvia Josifoská, ...
Pondelok, 03 September 2007 16:13

Katka KorčekHudobné večery v Rančíku pokračujú aj v septembri, a hrať sa bude dokonca až 5 krát v týždni. Od utorka do soboty sa vystrieda množstvo kvalitných kapiel a interprétov, ako napríklad: Katka Korček & Lady Kazoo, Johnny Cash Revival, Anka Repková, René Lacko & Downtown, Silvia Josifoská, Big Deal, Silent Duo, Flowline, Erik Rothenstein, Funny Fellows, Acoustic Colours, Sanyland, bluegrass v podaní českých špičiek – skupín Křeni a Petr Brandejs Band, country kapiel Nový Rownák, Country Friends a ďalších.



Utorok 4.9.: world music v podaní kapiel ARCUS a KARPATSKÉ HORKÉ

Arccus - folková skupinaAko sme už avizovali, do hudobného programu nám v septembri pribudol už aj utorok, ktorý bude venovaný alternatívnej a world music hudbe. Prvý krát to budú dve slovenské skupiny, ktoré sa zaoberajú práve world music. Cca od 19. hodine sa môžete tešiť na skupinku ARCUS, v ktorej spieva aj Kristína Pírová, známa zo seriálu Susedia. Druhou zaujímavou kapelkou utorkového večera bude formácia KARPATSKÉ HORKÉ, ktorá sa predstavila prednedávnom ako predkapela skupiny ČECHOMOR na veľkom koncerte v Pezinku. Príďte sa započúvať a zabaviť sa na energickú muzičku do Rančíka!

Jazz & chillout session - Flowline a Domcheck War

V stredu 5.9. začíname pravidelný cyklus koncertov v štýle jazz & chillout music. O 19. hodine vystúpi najskôr skupina Flowline, ktorej základ tvoria manželia Andrea (spev) a Peter (gitara) Balážovci a výborný klavírista Valér Miko. Po ich cca hodinovom vystúpení sa môžete tešiť na zaujímavý jazz & funky jam session ďalších vynikajúcich muzikantov, pod názvom Domcheck War.

Katka Korček & Lady Kazoo - štvrtkový program v Rančíku!

Vo štvrtok 6.9. si prídu na svoje milovníci funky hudby, rocku a jazzu. V Rančíku od 20tej hodiny vystúpi po prvý krát jedinečná speváčka a osobnosť slovenskej popmusic Katka Korček, so svojou kapelou Lady Kazoo. Príďte na dobrú hudbu do Rančíka!

Katka Korček a Lady KazooKatka je slovenského pôvodu, ale do svojich 24 rokov žila v USA. Do pozornosti slovenskej hudobnej scény vstúpila v roku 1994 so skupinou Made 2 Mate, ktorá v tom roku vyhrala súťaž Malboro rock-in. Skupina úspešne pôsobila do roku 2001. Pesnička "Do you love me" bola najhranejšou skladbou roka. V Made 2 Mate boli špičkoví slovenskí muzikanti a skupina sa tešila dobremu menu, účinkovali na mnohých prestížnych hudobných festivaloch doma i v zahraničí. Katka úspešne spolupracuje takmer s celou hudobnou scénou ako vokalistka na albumoch /Richard Muller, gladiátor, Peter Lipa.../ a ako textárka sa podiela na albumoch /Jana Kirschner, Peter Lipa, Made 2 Mate/. Koncom roku 2002 začína formovať vlastnú skupinu, ktorou prešlo niekoľko známych muzikantov ako Peter Bič /J. Kirschner/ alebo Peter Lipa ml. /IMT Smile/. Prvý nasadený singel Ledy Kazoo "Strawberry kisses" úspešne boduje v slovenských rádiach a prvý koncert vo vypredanom bratislavskom Charlies pube /1000 ľudí/ je naživo prenášaný Fun rádiom. V tom čase patria muzikanti zo skupiny medzi najžiadanejších a v skupine dochádza k personálnym zmenám, pretože Lady Kazoo nemôže, pre zaneprázdnenosť jej členov, koncertovať. Súčasná zostava je stabilná a pripravuje svoj prvý album. Aktuálny je nový singel "Cherry tree", ktorý produkoval Martin Gašpar /producent No name/. Viac info na www.ladykazoo.com

Silvia Josifoská & band - v piatok 7.9. od 20.00

Silvia JosifoskáTešíme sa že naše pozvanie do Rančíka prijala jedna z najlepších slovenských speváčok, Silvia Josifoská s kapelou. Jej vystúpenie môžete zažiť už tento piatok 7.9. od 20tej hodiny, na "rančíkovskom" pódiu. Silvia Josifoská patrí medzi najvýraznejšie tváre slovenskej hudobnej scény. Svoju spevácku dráhu odštartovala približne na začiatku 90.rokov.Už od začiatku sa u Silvie prejavilo veľmi silné blueosové cítenie. Práve blues je dominantou jej repertoáru. Okrem neho môžete nájsť v jej hudbe i iné hudobné žánre ako soul, funk, rock, či jazz. Vo všetkých žánroch sa pohybuje s veľkou ľahkosťou. Niekedy vás zavedie do melancholických, lyrických balád a rovnako i do dravých rytmov funkovej, či latinskoamerickej hudby. Vždy so silným výrazom a nesmiernou emotívnosťou. Netají sa obdivom k takým svetovým osobnostiam ako Cassandra Willson, Bobby McFerrin, Miles Davis, Meshell Ndegeocello, bluesmenom John Lee Hooker, Buddy Guy, Eta James. Počas svojho pôsobenia vystúpila s mnohými vynikajúcimi slovenskými i zahraničnými hudobníkmi - G. Jonáš, J. Burián, M. Gašpar, M. Zajko, I. Sabo, J. Griglák, P.Lipa, J.Litecký-Šveda, Erich Boboš Procházka, J. Turtev, M.Buntaj, King George(USA), Stan the Man(UK), P.Rowan(USA) a mnohými ďalšími. Silvia pravidelne koncertuje najmä na slovenskej a českej klubovej scéne. Publiku sa predstavila i na mnohých významných bluesových a jazzových festivaloch ako Bratislavské jazzové dni Bratislava, Blues Alive (CZ), Jazz na konci léta(CZ), Blues v lese(CZ), Valašský špalíček (CZ-ako hosť James Blood Ulmera), Blues City. Vystúpila i v Rakúsku a Taliansku, kde reprezentovala krajinu na festivale Nueva Europa. Viac info na www.silviajosifoska.sk

Obľúbené country pokračuje aj v sobotu 8.9.!

Základ zoskupenia COUNTRY FRIENDS tvoria hudobníci z bluegrassovej skupiny UNION CITYGRASS, výmena je len na poste basgitaristu, kde namiesto Cigánku figuruje Ičo Daniš. Kapela hrá staré známe country a folkové skladby na počúvanie a na tancovanie.Union Citygrass je na scéne už dlhší čas, v rôznych zostavách. Momentálne sa ustálila zostava, kde dominuje výborný spev Luboša Jurkoviča a samozrejme vlastné slovenské texty banjistu Františka Pecha. Ďalšími členmi sú mandolinista Martin “Charlie” Lipták a basgitarista Rudolf “Cigánka” Vlnka. Kapela hrá moderný bluegrass, vlastné texty vsádza do prevzatých prevažne bluegrassových skladieb. Viac... www.ucg.sk.