Koncert spriatelených kapiel, tentokrát v BARBARA BARE
Sobota, 18 Február 2006 21:31

Koncert spriatelených kapiel v Barbara Bare

Rok nám zase ubehol a opäť nastal čas na našu tradičnú januárovú akciu v "Slovnafte". Tá sa tentokrát nekonala v Slovnafte (nakoľko v Country Clube EMO žiaľ nebol v danú v sobotu voľný priestor), ale v priestoroch novootvoreného "Propelera", ktorý sa nachádza na Bajkalskej ulici 18 a dostal názov BARBARA BAR. Všetko sa to udialo v sobotu, 28.1.2006 a bol to už 7. ročník tohto koncertu.

 

Trošku som sa obávala, či sa do nového "Propíku" pomestíme, pretože na základe doterajších skúseností s našou januárovou akciou som očakávala opäť kopec ľudí. Ale ako sa hovorí, dobrých ľudí sa všade veľa zmestí, takže nakoniec sa všetko podarilo, pomestili sme sa a zažili opäť super zábavu až do rána.

Hlavným programom je tu vždy z môjho pohľadu hlavne to stretnutie ľudí podobného "razenia" v hluchom januárovom období. Istým programom však tiež boli vystúpenia spomínaných "spriatelených" kapiel. Tento rok to boli nasledovné kapely:

UNION CITY GRASS zahrali na úvod. Výborná kapela, krásne texty a nádherný hlas speváka Ľuboša Jurkoviča odštartovali hudobný večer príjemnými country-bluegrassovými skladbami. Za nimi nasledoval FLOWLINE. Kapela, ktorá minulý rok zásadne zmenila štýl, kedy akustické nástroje (gitara, banjo, mandolína) vystriedali klávesy, bicie či elektrická gitara. Podmanivý hlas speváčky Andrey Zaťkovej však ostal a piesne dostali novú - veľmi zaujímavú podobu, ktorá dokonale zapadala do prostredia Barbara Baru a vkusu prítomných divákov.Pred ďalšou kapelou nám zahral na gitare a zaspieval pár prevzatých rockových klasík aj Ivo Schiller (z kapely Ice Breakers). Po ňom už nasledoval NOVÝ ROWNÁK s vynikajúcim Viktorom Púčkom, ktorí odpálili svoju country-folk-rockovú nádielku a roztancovali Barbara Bar (resp. jeho časť, kde sa hralo). Po Novom Rownáku zaspieval v spolupráci s chalanmi z Acoustic Flashu pár svojich "love songov" aj Glufo (z kapely Kalumet). Poňom sa predviedol samotný Acoustic Flash so skvelými bratmi Ivom a Reném Jankovičovcami a Maťom Kujanom. Potom sa hralo voľne až do neskorého rána, ešte okolo pol piatej som na pódiu videla Berca Vitázka (harmonika) s jeho dcérou Veronikou (priečna flauta), Katku Kováčovú (spev) a kopec ďalších ktorí predvádzali vokálno-inštrumentálno-raperské (Glufo, Palo,..) improvizácie.

Ešte raz ďakujem všetkým za skvelú atmosféru a verím že sa opäť stretneme o tomto čase o rok.