Pepa NOS (cz) a Pathetic hypermarket Band (sk) v Klube Za Zrkadlom
Piatok, 20 Január 2006 19:42

Česko-slovenské dvojkoncerty - Pepa nos a Pathetic Hypermarket Band v Klube za Zrkadlom

Začiatkom nového roka sa uskutočnil ďalší z cyklu country-folkových koncertov. Presnejšie, 19. januára 2006 o ôsmej hodine večernej sa v DK Zrkadlový háj v bratislavskej Petržalke konalo vystúpenie českého pesničkára Pepu Nosa za výdatnej podpory alternatívnej folkovej predkapely Pathetic Hypermarket Band.

 


Pepa Nos je ojedinelá osobnosť muzikantská, textárska aj duchovná, s hlbokým zmyslom pre morálku a pre vzájomnú toleranciu a úctu. Od prapočiatkov sa témy jeho piesní točia okolo našich neduhov, pričom nie je iba kritikom politických, ale aj spoločenských a individuálnych ľudských pomerov. Podľa jeho vlastných slov ho dnes už nebohý Karel Kryl poveril, aby ďalej niesol jeho odkaz, aby ďalej otváral ľuďom oči, srdcia a duše. A robí to tak dodnes. Okrem tvorivej umeleckej činnosti sa už vyše jedno desaťročie úspešne venuje výuke yogy. Všetky ďalšie informácie nájdete na stránke www.pepanos.cz.

Pathetic Hypermarket Band si vybojovala miesto na folkových pódiách prostredníctvom výstredných vystúpení plných mlčania a rozpačitého prehrabávania vo vlasoch. Časté zmeny v zostave a v úprave piesní, stále narastanie nástrojového vybavenia a nevyžiadané koncertné prídavky sú znakom neustáleho napredovania neurčitým smerom. Stránka kapely www.phb.sk vás poinformuje o ostatnom.

Dvojkoncert Pepa Nos a PHB - Klub Za Zrkadlom