Koncert spriatelených kapiel 2005
Nedeľa, 06 Február 2005 14:40

Koncert spriatelených kapiel 2005 - Nový RownákV sobotu 5.2.2005 cca o 19.00h sa začal 6. ročník koncertu "spriatelených" kapiel, v Country clube a pizzérii Emo pri Slovnafte (na ulici Domové role). Tento rok vystúpili skupiny: BE-NI, BG TIME, Nový Rownák, Flowline, Acoustic Flash, a ďalší. Opäť to bola akcia, na ktorej sa stretli muzikanti a ich známi aj neznámi a bavili sa, hrali, spievali, tancovali až do rána. Rozsiahlejšiu reportáž aj s fotografiami uverejníme čoskoro, zatiaľ len jedno malé zhodnotenie: "Opäť bolo super a verím, že sa o rok znova podarí toto stretnutie zrealizovať "

 

História:
2000
prvý ročník, zorganizovaný pôvodne ako oslava narodenín troch kamarátok: Kamily, Zuzky a Dáši. K narodeninám nám zahrali kapely: Astro Songs Orchestra, Silent Duo, Nový Rownák, 29 strings.

2001
Šiesty (ne)zmysel, Nový Rownák, Silent Duo, Deadline.

2002
3. ročník bol spojený s krstom CD skupiny Šiesty (ne)zmysel. Okrem tejto kapely vystúpilo až 8 skupín a interprétov: Silent Duo, Berco a Veronika, Mayowa Alley, Maťo Koperdan, Nový Rownák, Brothers + Ivo Schiller, Astro Songs Orchestra, Bluegrass session.

2003
na 4. ročníku sa predstavili: Tomáš Peško Band, Alley, Šiesty (ne)zmysel, Milo a iné zvery, Nový Rownák.

2004
5. ročník - Berco a Veronika, Meantime, Shine, Nový Rownák, Acoustic Flash, Remind of ASO and FAJRONT, Jam session (Katka Kováčová, Vever - Rišo, Ivo Jankovič, Veronika, Majo Puszter, Tomáš Peško,...)

.............................................................................
(Report z 3. ročníka - z webstránky skupiny Šiesty (ne)zmysel:
26. januára 2002 sa v Country Clube EMO pri Slovnafte uskutočnil tretí ročník "koncertu spriatelených kapiel". Tohtoročné stretnutie bolo výnimočné z viacerých hľadísk. Po prvé sme na ňom pokrstili naše prvé CD - "Lýdia Potočková a Šiesty (ne)zmysel, a po druhé - vystúpil na ňom rekordný počet "účinkujúcich" zoskupení. Celkovo až deväť, hoci naplánovaných bolo 5 skupín. Najskôr sa predstavila dvojica Silent Duo, ktorú môžete poznať z bratislavských (čoraz častejšie aj mimobratislavských) podnikov, kde kapela hráva. Jedným z členov je aj "náš" Peťo Luha, o ktorom treba spomenúť, že sa výraznou mierou zaslúžil o zrod spomínaného CD. Nakoľko sa kapela ponáhľala na svoj koncert v KGB a práve Peťo mal byť jedným z krstných rodičov, rýchlo sme prešli k samotnému "ceremoniálu". Krstnou mamou bola Janka Čekovská - Lydkina učiteľka gitary (v súčasnosti Kajina), ktorá nás pred tromi rokmi v podstate dala s babami dokopy. Krstilo sa šampanským, ktorým sme si po blahoprajných slovách oboch krstných rodičov aj pripili. Potom sme sa odobrali aj my zahrať pár našich piesní. Pre zaujímavosť, odznela tu "premiéra" našej novinky s názvom "Kňaz so svetským výzorom". Po nás nám zahral náš kamarát - vynikajúci harmonikár a saxofonista Berco so svojou dcérou Veronikou, tradičné írske piesne. Tentokrát hral Berco na gitaru, ktorou sprevádzal Veronikinu flautu. Som veľmi rada, že sme si mohli vypočuť aj niekoľko piesní novovzniknutej do rocku smerujúcej kapely Mayowa Alley, ktorá prítomných svojím energickým vystúpením roztancovala. Nasledovalo zoskupenie, hrajúce do tanca bluegrasovú a country muziku. Zložené bolo z bývalých aj súčasných členov kapely 29 strún. Po nich dostal priestor aj konferenciér večera Maťo, ktorý za občasnej podpory Berca a Peťa Čeretku na bongo predstavil svojské prevedenie starých bigbítových hitov, najmä od jeho obľúbených Led Zeppelin. Po ňom sa predstavili už tradične Nový Rownák. Tomáš Peško - gitarista a banjista Nového Rownáku doviedol so sebou aj celú kapelu Brothers, ktorá práve dohrala svoje vystúpenie v jednej z bratislavských barov. Už v skorých ranných hodinách teda nasledovalo nečakané vystúpenie Brothers s hosťom Ivom Schillerom. V tom čase sa už stihol vrátiť aj Peťo Luha, ktorý nám ešte na záver s lídrom kapely Mayowa Alley - Majom, zaspievali svoje staré hity z čias už legendárnej skupiny Fajront. Všetko sa skončilo asi o štvrtej. Rada by som touto cestou ešte raz poďakovala všetkým, čo si sem prišli zahrať a zabaviť sa a tým aj prispeli k dobrej nálade, ktorá tu nepochybne panovala až do rána. Kamila)