HRDZA predstaví na koncerte v Bratislave svoje nové CD!
Sobota, 20 Február 2010 20:17

Hrdza v BastioneS predstihom Vás už teraz pozývame na jedinečný koncert prešovskej world music kapely HRDZA v Bratislave, na ktorom odprezentuje aj svoje nové – tretie CD HAJNAJNANYJA. Koncert sa uskutoční v nedeľu 25. apríla od 19tej hodiny v klube BASTION na Trnavskom mýte v Bratislave.

Hrdza – to sú korene slovenského folklóru pretvorené do moderného folku, rocku a popu plus rytmické zázemie vplyvov world music. Slušné vokály a pôsobivé melódie evokujúce odozvu u akéhokoľvek publika. Repertoár Hrdze sa opiera hlavne o autorské nápady lídra kapely Slavomíra Gibartiho, ktorého kompozície spájajú témy slovenskej folklórnej hudby s modernou hudbou a rytmami východu i západu. Nepochybným tromfom kapely je aj charakteristický a pôsobivý spev Veroniky Šoltysovej-Rabadovej. HRDZA varí v jednom hrnci slovenské ľudové korene, folkovú nehu a rockovú dravosť, ktoré ochucuje keltskou melodikou a jazzovou rytmikou.

 

 


Kapela Hrdza vznikla v roku 1999. Debutový album Muzička vydala o tri roky neskôr. Obsahoval deväť pôvodných piesní a štyri piesne na ľudové námety. Od roku 2003 je Hrdza stálym hosťom mnohých slovenských a českých festivalov. Za svoju tvorbu získala viacero ocenení na rôznych podujatiach na Slovensku aj v Čechách. V roku 2005 sa Hrdza ako jediný zástupca menšinoveho žánru dostala do semifinále súťaže Coca Cola Popstar. V roku 2006 vydala svoj druhý album, s názvom „Pod božími oknami“, ktorý pokrstil Miro Tásler. S prvým singlom, piesňou „Na horách býva“ sa Hrdza pravidelne objavovala v rebríčkoch najhranejších skladieb v slovenských rádiách a veľmi dobre sa darilo aj videoklipu k tejto piesni. V roku 2008 nahrala a naspievala Hrdza skladbu "Keď som išiel", na spomienkový CD album "Pocta Jarovi Filipovi". O rok neskôr vyšiel tretí album, s názvom HAJNAJNANYJA a kapela sa odprezentovala aj na slovenskom predkole prestížnej európskej autorsko-interpretačnej pesničkovej súťaže Eurovision Song Contest 2010. Vystúpenie Hrdze v prvom kole zaujalo televíznych a internetových divákov a odbornú verejnosť nie len na Slovensku ale aj v zahraničí, čoho výsledkom sú priaznivé ohlasy a suverénne prvé miesto. Bohužiaľ skladba "Taká sa mi páči" nezasiahla do ďalších bojov o účasť v medzinárodnom kole Eurovízie, kvôli diskvalifikovaniu z dôvodu porušenia pravidiel. Napriek tomu si ale Hrdza získala nových fanúšikov, potešila tých doterajších, tvorí, koncertuje a teší svojou energickou muzičkou ľudí nie len na Slovensku aj naďalej.

Vystúpenie v súťaži Eurovision Song Contest 2010 so skladbou "Taká sa mi páči"



Ak sa ak Vám skupina Hrdza páči, príďte sa aj vy pozrieť na ich aprílový bratislavský koncert. V úlohe predkapely sa predstaví world music skupina Arccus z Bratislavy.

Vstupenky na tento koncert sú v predpredaji siete Ticketportal.

Obsadenie:
Veronika Šoltysová-Rabadová - spev
Slavomír Gibarti - spev, gitara
Michal Brandys - husle, vokál
Pavol Boleš - basová gitara, akordeón, vokál
Marek Szarvaš - bicie, perkusie

www.hrdza.sk

Potvrď svoju účasť na koncerte na Facebooku!

Staň sa fanúšikom Hrdze na facebooku!

Prvý videoklip Hrdze, na skladbu "na horách býva"