HRDZA víťazom 1. štvrťfinálového kola EUROSONGU
Pondelok, 25 Január 2010 20:14

HrdzaPrešovská world music kapelka HRDZA, ktorá je tiež v ponuke Agentúry Camille, sa úspešne odprezentovala v prvom štvrťfinálovom kole súťaže Eurovision Song Contest Slovakia 2010, a má šancu bojovať o účasť na celoeurópskom finále v Nórsku. Fandite a hlasujte aj Vy za skladbu "Taká sa mi páči". Tu si ju môžete pozrieť aj zo záznamu z televízneho vystúpenia a tiež z nahrávky s fotokolážou. Hrdzinovia, držíme palce! :)

 

 





HRDZA varí v jednom hrnci slovenské ľudové korene, folkovú nehu a rockovú dravosť, ktoré ochucuje keltskou melodikou a jazzovou rytmikou. Prešovská skupina je svojim energickým a dynamickým vystupovaním, pod taktovkou speváčky Veroniky Šoltysovej-Rabadovej a kapelníka Slava Gibartiho, oživením každého festivalu, koncertu či iného kultúrneho či spoločenského podujatia.

Kapela Hrdza vznikla v roku 1999. Debutový album Muzička vydala o tri roky neskôr. Obsahoval deväť pôvodných piesní a štyri piesne na ľudové námety. Od roku 2003 je Hrdza stálym hosťom mnohých slovenských a českých festivalov. Za svoju tvorbu získala viacero ocenení na rôznych podujatiach na Slovensku aj v Čechách. V roku 2005 sa Hrdza ako jediný zástupca menšinoveho žánru dostal do semifinále súťaže Coca Cola Popstar. V roku 2006 vydala svoj druhý album, s názvom „Pod božími oknami“, ktorý pokrstil Miro Tásler. S prvým singlom, piesňou „Na horách býva“ sa Hrdza pravidelne objavovala v rebríčkoch najhranejších skladieb v slovenských rádiách a veľmi dobre sa darilo aj videoklipu k tejto piesni. V roku 2009 vychádza tretí album, s názvom HAJNAJNANYJA a kapelu budeme môcť vidieť aj v semifinále TV súťaže EUROVISION SONG CONTEST 2010, so skladbou Taká sa mi páči.







Ak máte záujem o vystúpenie tohto interpreta, alebo o bližšie informácie, kontaktujte nás