Vanesska Šarköziová – malá speváčka s veľkým hlasom (krst CD)
Pondelok, 25 Máj 2009 18:39

Vanessa ŠarkoziováDetská hviezdička, temperamentná Vanesska Šarköziová, ktorá sa zviditeľnila víťazstvom v „hereckej“ reality show, s odstupom času vydáva svoj ďalší album. Etapu detského spievania chce deväťročná speváčka, huslistka, herečka a tanečníčka uzavrieť práve vydaním tretieho CD aj so špecialitkou, karaoke verziami každej z jedenástich skladieb. Album detských pesničiek vyšiel vo vydavateľstve Home Production, pod taktovkou producenta a zároveň autora hudby a textov, Braňa Jančicha.

 

Spevácku réžiu skladieb dostal na starosť známy hlasový pedagóg Jaroslav Žigo, ktorý sa od tej chvíle začal podieľať aj na Vanesskinej speváckej príprave a kariére, nie len ako pedagóg, ale aj ako spoluproducent v rámci novozaloženej agentúry All For Music. Pri tvorbe Vanesskinho koncertného programu a ďalšej speváckej profilácie spolupracuje s jej otcom, známym cimbalistom Ernestom Šarközim. Spolupráca týchto dvoch osobností na Vanesskinej speváckej kariére predstavuje zaujímavé spojenie tradičnej cigánskej hudby a pop-rockového štýlu spievania.


Zlomovým koncertom a podujatím bude krst spomínaného CD, ktorý sa uskutoční túto sobotu 30. mája v rámci podujatia MDD vo Vajnoroch. CD pokrstia netradične ďalší interpreti agentúry All For Music, speváčka Barbora Šulíková a kapela Rockage, s ktorou Vanesska v súčasnosti spolupracuje aj na tvorbe nového koncertného programu. V ňom budú aj detské pesničky z aktuálneho albumu, ale aj úplne nové skladby, cigánske piesne v nezvyčajnom, diametrálne odlišnom spracovaní, než ich poznáme z podania jej slávnych rodičov z formácie Cigánski Diabli. Novou etapou tak budú cigánske piesne v bigbítovej úprave, s použitím cigánskych ľudových tém a textov. Vanesska už má za sebou okrem iného aj časté hosťovanie v rámci klasickej cigánskej hudobnej produkcie Cigánskych diablov, v doterajších albumoch naspievala predovšetkým detské tanečné pesničky, a teraz je pre ňu obrovským zážitkom, koncertovať s ozajstnou rockovou resp. poprockovou kapelou a prezentovať s ňou jej milovanú cigánsku hudbu v originálnom a nevšednom prevedení.

Toto všetko majú jej fanúšikovia možnosť vidieť v sobotu o 17tej hodine vo Vajnoroch, kde okrem vystúpenia s kapelou a samotného krstu, absolvuje aj autogramiádu a jej vystúpenie bude hlavným bodom programu pre deti pri príležitosti MDD. V ňom sa v Parku Pod lipami vo Vajnoroch už od 15tej hodiny, môžu všetky deti tešiť na množstvo súťaží, atrakcií, darčekov, a cien a napríklad aj na súťaž Baby Vajnory, o najšikovnejšie dieťa do 5 rokov. Túto sobotu stihne Vanesska aj účasť na akcii MDD Rača pre deti zo susednej mestskej časti. O 16tej hodine vystúpi v račianskom amfiteátri v sprievode klaviristu Erika Dimitrova spolu s ďalšími speváčkami agentúry All For Music, Paťou Jurtovou, Evou Pšenkovou a Erikou Reindlovou. S kapelou Rockage sa Vanesska ukáže aj na ďalších podujatiach, napríklad o týždeň neskôr na podujatí Bratislava Food Fest v Bratislave a v Handlovej na akcii Cesta rozprávkovým lesom.