All For Music v Hlave 22: Barbora Šulíková, Ivan Dimitrov a ďalší...
Pondelok, 06 Apríl 2009 18:32

Barbora Šulíková a Ivan Dimitrov - Hlava 22Novovytvorená agentúra ALL FOR MUSIC sa po prvý krát predstavila na prezentačnom koncerte koncom marca, na ktorom sa odprezentovali takmer všetci interpreti agentúry: Barbora Šulíková s dvomi rôznymi zloženiami, Vanesska Šarkoziová, kapely Rockage, Inside, Without Strings a Erika Reindlová s dievčenskou kapelou. Všetci a predovšetkým výborné speváčky urobili na prítomných v klube Route 69 obrovský dojem, čoho dôsledkom je aj zvýšený záujem o agentúru a samotný projekt ALL FOR MUSIC. Agentúra pripravuje viacero koncertov a podujatí, vrátane klubových vystúpení. V najbližšom období sa predstavia v Bratislave - v sobotu 18.4. kapela Inside v Kamenica Pube, 25.4. kapely Without Strings a Inside v Eden Pube, či 1.5. kapela Rockage v Jazz Cafe.

 

 


Lahôdkou ale bude špeciálny ALL FOR MUSIC koncert v známom hudobnom klube Hlava 22 v utorok 21.4. Pri príležitosti krátkej návštevy excelentného gitaristu Ivana Dimitrova, ktorý dlhodobo pôsobí ako vyhľadávaný hudobník v zahraničí, sa uskutočnia viaceré zaujímavé vystúpenia. Najskôr spolu so svojím bratom, klaviristom Erikom a hosťom na bicie, Jarom Žigom ml. predvedú niekoľko svojich vlastných skladieb a popjazzových variácií spestrením ktorých bude aj spev Barbory Šulíkovej. V ďalšom bloku budú mať diváci možnosť vychutnať si sólové výstupy štyroch speváčok za klavírneho sprievodu Erika Dimitrova. Predstavia sa talentované mladé speváčky Eva Pšenková, Paťa Jurtová, Kristína Botlová a Katka Ščevlíková. Na tejto linke si môžete pozrieť videozáznam ich interpretácie známych veľkolepých skladieb, zo spomínaného prvého koncertu All For Music. Záver bude patriť opäť Barbore Šulíkovej a jej popjazzovej kapele, kde okrem Erika figurujú: basgitarista Peter Áč, gitarista Peter Zajáček a na bicie zahosťuje opäť Jaro Žigo ml., okrem iného bubeník kapiel Margot a Dorian Gray. Video ukážku z vystúpení Barbory si môžete pozrieť na tejto linke.

Rodák z Nitry, multi-inštrumentalista, skladateľ a hudobný pedagóg Ivan Dimitrov, pôsobí už od roku 1996 v zahraničí. Dovtedy figuroval v kapelách Palast, THS Band, IF či Grunt. V Nemecku, spolupracoval so svetoznámymi producentmi a hudobníkmi, od roku 2001 žije vo Francúzsku, kde účinkoval v kapele Macadame a Dimo group. Ako gitarista spolupracoval pri nahrávaní CD známeho francúzskeho klaviristu Huberta Ramma, ako gitarista, huslista a aranžér spolupracuje s francúzskym skladateľom René Parentinom na viacerých hudobných projektoch. Okrem toho pôsobí aj ako štúdiový a koncertný hráč. V roku 2006 participoval na projekte nahrávky albumu René Parentina, na ktorom sa významnou mierou podieľali poprední džezoví interpreti: Martin Valihora, Juraj Griglák a Pavol Bodnár. Jeho profesionálna činnosť sa vyznačuje brilantnou technikou, výnimočným hudobným cítením a tvorivou invenciou. Svojou hrou vie zaujať všetky generácie, nakoľko ovláda hru na viacerých hudobných nástrojoch, čo mu umožňuje uplatniť široké spektrum hudobných žánrov, pričom využíva aj svoj bohatý repertoár naštudovaných skladieb.

Ivanove muzikantské umenie si môžete pozrieť na spomínanom koncerte All For Music v Hlave XXII v utorok 21.4. od 20.00, ale aj na ďalšom – poslednom bratislavskom koncerte počas jeho súčasnej návštevy Slovenska, v klube Jazz Cafe vo štvrtok 23.4., kde sa predstaví spolu s bratom Erikom a ďalšími jazzovými muzikantmi.