LIVE MUSIC v Music clube SPARX od septembra po novom
Pondelok, 25 August 2008 18:09

Sparx koncerty po novomMusic club SPARX prináša od septembra novinku, a síce pravidelné hudobné večery so živými kapelami, tento krát v štýle známych poprockových, tanečných či unplugged hitov, ktoré si môžete spolu so špičkovými interpretmi zaspievať a na ktoré si môžete samozrejme aj zatancovať. Každý utorok od 20-tej až do 23-tej hodiny vás pozývame stráviť príjemný večer v štýlovom prostredí Sparxu, pri dobrom jedle a nápojoch a v spoločnosti výbornej živej hudby. V septembri sa nám predstavia nasledovné formácie: Six Faces, Setback, Rockage, Silent Duo a Electric Flash. Vstup na utorkové koncerty je pre všetkých zdarma. Vo štvrtok 2.10. návštevníkov Sparxu čaká skutočná hudobná lahôdka, a síce koncert špičkovej českej funky kapely Monkey Business. Bližšie informácie o hudobnom klube a programe nájdete na www.sparx.sk a jednotlivé kapely si predstavíme v nasledovných profiloch:


Utorok 2.9.2008 od 20.00
SIX FACES
(poprock, dance, funky hits)

Six Faces je výborná slovenská kapela, zložená zo šiestich hudobníkov. Dominantnými sú šarmantné dámy, speváčka Daniela Bakošová a basgitaristka Karolína Kollárová, neprehliadnuteľný je aj gitarista a spevák Martin Kujan a zostavu dopĺňajú bubeník Martin Tomeš, klávesista Karol Vicena a saxofonista Richard Šimurka. Repertoár kapely je plný rôznych štýlov hudby, od popu, rocku, jazzových štandardov, latina, blues, až po disco, či country. Kapela je vhodná najmä na rôzne parties, akcie, zábavy ale z času na čas sa objaví aj v klubovom prostredí. Jej profesionálny výkon je zároveň plný energie a zábavy, mladí hudobníci vedia, ako zaujať divákov a spraviť z nich svojich fanúšikov. Donedávna v skupine účinkovala aj známa muzikálová speváčka Dagmar Rostand, s ktorou kapela absolvovala množstvo koncertov v zahraničí. S novou speváčkou Danielou sa chce ale prezentovať aj na domácej scéne. Jednu z prvých príležitostí vidieť Six Faces v akcii s novou speváčkou, budete mať v Music clube SPARX už v utorok 2. septembra od 20tej hodiny. Cyklus hudobných live koncertov bude následne pokračovať každý utorok.

Utorok 9.9.2008 od 20.00
SETBACK
(unplugged hits)

Na druhom septembrovom live koncerte vystúpi tento krát v komornejšej zostave akustické duo SETBACK s unplugged verziami známych pop-rockových hitov. Setback, konkrétne Jaroslava Kubu a Olivera Beňa môžete poznať aj z iných bratislavských klubov a z rôznych podnikových akcií nakoľko je veľmi obľúbenou hudobnou dvojicou. Veríme, že svojich fanúšikov sympatickí chalani prilákajú aj v utorok so zaujímavým dátumom 9.9. do Sparxu. Viac informácií o nich nájdete na stránke www.setback.sk.

Utorok 16.9.2008 od 20.00
ROCKAGE
(poprock hits)

Mladá ambiciózna pop-rocková kapela ROCKAGE je na scéne len veľmi krátko a už si získala srdcia svojich fanúšikov a rýchlo sa dostala do povedomia ľudí, napríklad vystúpeniami na festivaloch Junifest, Podhájska Fest, či v rámci cyklu Rock v múzeu v Podunajských Biskupiciach. Sedem mladých hudobníkov – štyri dievčatá a traja chlapci to vedia na pódiu poriadne roztočiť. Známe popové a rockové hity v ich podaní majú ozaj tú správnu šťavu. Ako jediná kapela sa Rockage môže pochváliť až tromi vynikajúcimi sólovými speváčkami: Evou Pšenkovou, Paťou Jurtovou a Kristínou Botlóovou. Všetky vedie renomovaný hlasový pedagóg Jaroslav Žigo, ktorý je známy aj zo spolupráce s Andreou Zimányiovou, Barborou Šulíkovou, Martinou Šindlerovou a mnohými ďalšími spevákmi a hudobníkmi. Zaujímavosťou kapely je tiež fakt, že za bicími nástrojmi sedia tiež dievčatá a síce Michaela Šutková a Júlia Šimečková, ktoré sa navzájom alternujú. Zostavu dotvárajú sympatickí chalani – Peter Áč na basgitaru, a gitaristi Peter Zajaček a Roman Piška. Kapelu čaká na jeseň množstvo vystúpení, v utorok 16.9. sa však predstavia v Sparxe, tak si to nenechajte újsť! Viac informácií na www.rockage.sk.

Utorok 23.9.2008 od 20.00
SILENT DUO
(unplugged hits)

Známa bratislavská unplugged skupina Silent duo má v repertoári najznámejšie skladby svetových skupín a interpretov od 60-tych rokov minulého storočia až po súčasnú scénu v akustickom prevedení. Typický energický spev Richieho alias Richarda Brúdera, ktorý hrá doprovodnú gitaru dopĺňa výborný sólový gitarista a spevák Peter Luha (známy aj ako organizátor gitarového festivalu Guitarfest). Občasne si duo prizýva aj zaujímavých hostí, uvidíme, kto to bude u nás. Silent Duo určite vytvorí tú správnu náladu a atmosféru pre vás a vašich priateľov aj v Sparxe! Viac informácií o tejto dvojici sa dozviete na www.silentduo.sk.

Utorok 30.9.2008 od 20.00
ELECTRIC FLASH
(poprock hits)

Skupina Electric Flash - kapela dvoch bratov, Reného a Iva Jankoviča spolu s gitaristom Patrikom Kudlom a bubeníkom Petrom Čeretkom hrá množstvo známych, starších (Beatles, Bob Dylan, Elán, Eric Clapton, Status Quo, Queen, Rolling Stones, U2...) aj novších (James Blunt, IMT Smile, Nelly Furtado, Robbie Williams, ...) hitov. Repertoár kapely je teda zložený zo známych skladieb vhodných na počúvanie i zábavu, vyberaný s patričným hudobníckym citom. Jednotliví členovia skupiny inklinujú k rôznym hudobným štýlom, čo sa odráža veľakrát v prevedení skladieb a dodáva im tak svoju jedinečnosť.

Štvrtok 2.10. od 20.00
MONKEY BUSINESS (CZ)
koncert špičkovej českej kapely

Jedinečná česká kapela MONKEY BUSINESS, ktorá momentálne patrí medzi absolútnu špičku českej hudobnej scény, sa opäť predstaví na Slovensku, konkrétne u nás, v klubovom prostredí Music clubu Sparx. Kapela má za sebou veľmi úspešné obdobie, súvisiace s vydaním ďalšieho albumu, s názvom „Objects Of Desire And Other Complications“. Koncom minulého roka sa s úspechom prezentovala aj v Južnej Amerike, kde okrem vystúpenia na veľkom festivale v argentínskom Buenos Aires bolo dokonca vydané jej CD a skladby sa úspešne dostali do rotácií rádií a televízií v krajine. Na jar tohto roka kraľovala skupina na odovzdávaní výročných cien hudobnej akadémie Anděl, odkiaľ si odniesla štyri ocenenia, za najlepší album, obal, videoklip a spevák Matěj Rupert dokonca prestížnu cenu spevák roka. V máji sa uskutočnil veľký koncert v pražskej Lucerne pri príležitosti 8. narodenín kapely a nasledovali famózne predstavenia na letných festivaloch. Kapela Monkey Business je preslávená originálnou hudobnou produkciou v štýle funky a živá koncertná šou je vždy novým zážitkom, pri ktorom sa určite nikto nenudí. Nezvyčajné a vtipné kostýmy, prekvapivý priebeh programu a excelentná hudba, ktorú 8 členná kapela produkuje, zaručujú výbornú zábavu a zároveň hodnotný umelecký zážitok. Zostava, ktorej líder Roman Holý je známy aj z kapely J.A.R. spolu s vynikajúcim spevákom Matějom Ruppertom, sympatickou černoškou pôvodom z New Yorku Tonyou Graves a ďalšími členmi sa už teší na to, ako roztancuje aj publikum bratislavského klubu Sparx.

Koncert fenomenálnej kapely Monkey Business sa tu uskutoční vo štvrtok 2. októbra o 20-tej hodine. Vstupenky sú už v predpredaji siete Ticketportal. Prvých 100 vstupeniek len za cenu 150 Sk!

Viac informácií o kapele na www.monkeybusiness.cz.

Akreditácie novinárov:
Táto adresa je chránená pred robotmi nevyžiadanej pošty. Ak ju chcete vidieť, musíte mať povolený JavaScript. , 0905/759691