Až 23 kapiel na BLUEGRASS FESTE!
Štvrtok, 21 August 2008 17:50

Bluegrass Fest 20083. ročník medzinárodného festivalu bluegrassu a akustickej hudby sa tentokrát uskutoční v októbri, v dňoch 10. a 11. októbra v Dome kultúry Zrkadlový Háj v Bratislave. Vystúpi na ňom až 23 hudobných skupín prezentujúcich rôzne podoby bluegrassu a akustickej hudby s typickými hudobnými nástrojmi ako banjo, mandolína, dobro, husle... V programe privítame aj hostí zo zahraničia. Zo Švédska to bude kapela Lonesome Mountaineers, z Poľska Czas Na Grass, z Maďarska kapely Acoustic Quartet a Banjo Jumping Band. Početné bude zastúpenie Českej Republiky v podaní špičkových skupín: Garcia, Reliéf, Monogram, Slávek Hanzlík & Groovy Lix, Křeni, Blackjack, Petr Brandejs Band, Vabank Unit, BG Cwrkot, Bluegrass Comeback, BlueGate a domácu scénu zastúpia kapely Meantime, Union Citygrass, Grasscountry s hosťom ALLANOM MIKUŠKOM, Šidlo, Fairway a Bluegrass Time. Predstavia sa tu aj zaujímavé medzinárodné zoskupenia, americko-slovenská kapela Stressed Hedgehog a česko-slovenská zostava Eliška Ptáčková a Waterflow.


V sobotu od 10. hodiny budú prebiehať zaujímavé hudobné workshopy pod vedením skúsených hudobných osobností zo zúčastnených skupín. V piatok 10.10. od 16:00 hod a v sobotu medzi vystúpeniami kapiel sa bude premietať na projekcii vo vestibule záznam z koncertu, ktorý sa na tomto mieste uskutočnil v nedeľu 1.6., výbornej americkej bluegrassovej kapely THE INFAMOUS STRINGDUSTERS (USA). Tak ako každý rok, aj teraz budete mať možnosť sledovať vystúpenia jednotlivých kapiel v priamom prenose aj z projekcie vo vestibule s občerstvením. Všetkých srdečne pozývame na sviatok bluegrassu a akustickej hudby. Pre tých, ktorí bluegrass ešte nepoznajú sme pripravili niekoľko hudobných ukážok z minulého roku, v sekcii LIVE VIDEO.

Vstupenky na Bluegrass Fest sú v predpredaji siete Ticketportal. Permanentka na oba dni festivalu je v predpredaji len za 240 Sk! Detailné informácie o festivale a video ukážky z minulého roka nájdete na www.bluegrassfest.sk a na Myspace. Hudobné ukážky kapiel, ktoré vystúpia na tohtoročnom festivale nájdete v profile festivalu na portáli Hudba.sk