Šurany ponúknu deťom ich obľúbené hviezdy!
Nedeľa, 18 Máj 2008 17:26

Michal ChrenkoDátum 1. jún je deň, na ktorý sa teší vari každé dieťa. Ten sa nezadržateľne blíži a mesto Šurany sa naň veľmi zodpovedne pripravuje. Pre všetky svoje deti chce pripraviť program, na ktorý sa dlho nezabudne, a v ktorom si každý oslávenec nájde niečo pre seba. Pre deti je na posledný májový piatok – 30.5. pripravený bohatý program so súťažami, výletmi, športovými turnajmi, návštevami kúpaliska, kina, divadla či zaujímavými exkurziami. Samozrejme nebudú chýbať zábavné atrakcie a veľa sladkostí!

 

 



Vo večernom programe osláv sa predstaví množstvo obľúbených interpretov. Všetky deti, ale aj ich rodičia sú srdečne vítané v lampiónovom sprievode, v piatok 30. mája od 19.30 hod. Práve tento sprievod ukončí svoju cestu na šurianskom amfiteátri, kde sa od 20.tej hodiny začne pestrý kultúrny program. Jedným z hlavných ťahákov bude finalista prvej slovenskej Superstar, Miro Jaroš, ktorý práve v týchto dňoch vydáva svoj nový album a úspešne si razí cestu slovenským šoubizisom, aj vďaka už známemu hitu, skladbe „Tlaková níž“. Šurianskemu publiku predstaví vlastné skladby spolu s doprovodom kapely.

Ďalší z radov Superstar sa predstaví sympatický Michal Chrenko, ktorý si na rozdiel od Mira Jaroša vystačí sám s klavírom a tak sa najmä dievčatá môžu tešiť na romantické klavírne skladby v podobe Michalovho sólového vystúpenia. Účinkovať bude aj mladý 16 ročný futbalista a spevák Michal Dukes, ktorý sa už dlhodobejšie venuje spevu, je známy ako detská spevácka hviezda v projekte anglicky spievaných detských skladieb ale v súčasnosti sa začína oslobodzovať od detských čias a snaží sa presadiť v mužskom, dospeláckom svete hudby. Rockage je názov poprockovej kapely, ktorá vznikla len na nedávnom na sústredení hudobnej školy Andante. Počas svojej krátkej existencie už kapela stihla odohrať množstvo úspešných akcií a neustále prichádzajú ďalšie ponuky. Ich dynamické vystúpenie známych pop-rockových hitov na šurianskom amfiteátri si určite nenechajte újsť. Svoje miesto v programe má aj semifinalistka poslednej Superstar Barbora Šulíková. Napriek tomu, že v Superstar ostala tesne pred bránami finále, nesmierne sa jej darí rozvíjať svoju kariéru a objavuje sa na množstve akcií, koncertov a festivalov. Jedným z nich bude napríklad aj veľký bratislavský festival Junifest v Inchebe, kde s radosťou prijala pozvanie na účinkovanie v programe. V Šuranoch zaspieva spolu s kapelou Academic Rock Quartet a s vokálnou skupinou REA.

Nebude chýbať ani takmer domáca rocková kapela Paranoid zo Úľan nad Žitavou, okrem iného čerstvý víťaz národného finále súťaže garážových kapiel Blast:Beat, kde uspela v konkurencii 120tich skupín z celého Slovenska. Vstup na večerný koncert je samozrejme pre všetkých zdarma.

Akcia Mesto deťom, ktorú pripravilo Mesto Šurany a Mestské Kultúrne Stredisko pod záštitou primátora Imricha Váradyho bude tak veľkolepou oslavou medzinárodného dňa detí, ako aj dôstojnou súčasťou prebiehajúceho 870. výročia založenia mesta Šurany.