Rančík U Kanga na najbližšie dni...
Pondelok, 08 Október 2007 16:34

Set Back

Pozývame Vás na ďalšie zaujímavé koncerty najbližšie dva týždne v petržalskom Rančíku U Kanga. V utorok 9.10. to bude funkrockový We want jam, v stredu 10.10. jazz-funk zoskupenia Domcheck War, vo štvrtok 11.10. bratislavská bluesrocková skupina Experience a v piatok 12.10. poprockové hity v podaní kapely Set Back. Pozor, v sobotu 13.10. bude Rančík U Kanga pre verejnosť uzavretý a koncert Nového Rownáku sa preto ruší (Nový Rownák ale môžete vidieť už tento piatok v inom petržalskom klube - AVALON. Viac info na www.novyrownak.sk a www.avalon3.sk)



V ďalšom týždni sa môžete tešiť na nasledovných interprétov: Zuza a Ja (Zuzana Hrubá a Jaro Závodský), Café Edit, Acoustic Trash, Animal Crackers, Electric Flash, Corida a v nedeľu 21.10. to bude špeciálny bluegrassový večer: Stressed Hedgehog (SK, USA) + FRAGMENT (SK, CZ) + Stephen Mougin (USA).

Aktuálne informácie nájdete na www.rancik.sk.

 



V utorok 9.10. - WE WANT JAM alias Red Hot Chilli Peppers revival

V utorok 9.10. sa o 20tej hodine môžete tešiť na mladú bratislavskú kapelku WE WANT JAM, hrajúcu prevažne skladby od funk-rockovej kapely Red Hot Chilli Peppers.

V stredu 10.10. - DOMCHECK WAR - Groovin' JazzFunk

Domcheck War - Otvorená komunita muzikantov, ktorá varí muziku v prievozskom "domčeku"...spontánne funky groovy gradované improvizovanými sólami zastrešené vokálnymi dialógmi spevákov a speváčiek... v modulujúcej zostave môžte zažiť muzikantov ako Vilo Csontos, Ežo Ambrozai, Adam Bajbar, Valér Miko, Peter Baláž, Katka Fečová, Svetlana Rymarenko, Fany, Miki Mikulášových, Fedor Frešo, Peter Rajtl, Michal Kuric a mnoho ďalších...

Experience - hity od Jimmy Hendrixa, Deep Purple a iných...

Príďte si vo štvrtok 11.10. vychutnať známe skladby od legiend ako Jimmy Hendrix či Deep Purple, v podaní bratislavskej skupiny Experience v zložení: gitara: Marián Lucký, basa: Bohuš Sedmák, bicie: Richard Kamenický. Bluesrock a rock and roll sa v Rančíku začne tradične od 20tej hodiny.

Set Back band v piatok 12.10. v Rančíku!

V piatok 12.10. od 20-tej hodiny bude Rančík opäť patriť pop-rockovej kapele Set Back, známej z mnohých bratislavských podnikov alebo napríklad aj z festivalu Junifest kde v tomto roku s veľkým ohlasom uzavreli jeden z festivalových dní. Set Back Vám bude hrať opäť až do polnoci a tentokrát nie ako duo ale komplet kapela v zložení: Oliver Beňo - Gitara, Spev, Jaroslav Kuba - Sólový spev, Gitara, Dušan Tvorík - Basová gitara, Spev, Matúš Kuba - Bicie.

Upozornenie:
V sobotu 13.10. je Rančík U Kanga pre verejnosť uzavretý. Plánovaný koncert skupiny Nový Rownák sa ruší.

Unikátne duo ZUZA A JA v utorok 16.10. v Rančíku

Tento rok sa objavilo na slovenskej scéne nové duo ZUZA A JA, alias Zuza Hrubá a Jaro Závodský. Jara Závodského môžete poznať z folkových pódií (kapela Alvarez, či sólový projekt S Band) ale tiež zo semifinále 1. slovenskej superstar. O Zuze, ktorá je zaujímavá najmä svojím špecifickým hlasom ešte zrejme budeme veľa počuť v budúcnosti. Čo vznikne ich spojením si môžete vypočuť na stránke http://bandzone.cz/zuzaaja. Duo sa s úspechom presadilo aj na medzinárodnej porte v Ústí nad Labem a účinkovalo na viacerých festivaloch počas letnej sezóny. V Rančíku Vám zahrá v utorok 16.10. o 20tej hodine.

Streda 17.10. - Café Edit a Acoustic Trash

V stredu 17.10. od 20tej hodiny sa môžete tešiť na dve zaujímavé bratislavské formácie. Skupinu Café Edit, so slovenskými baladami, či írskymi inštrumentálnymi skladbami popretkávanými nádychom world music a jazzu a na skupinu Acoustic Trash, ktorá je zoskupením muzikantov z rôznych kapiel a prezentuje skladby rôznych štýlov v akustickej podobe bluegrassových nástrojov ako banjo, mandolína, dobro.. Obe kapely spája predovšetkým osoba mandolinistu Vladislava "Gašpara" Šmihulu. Bratislavská skupina Cafe Edit hrá akusticky, vlastné aj prebraté skladby z rôznych žánrov, pričom inšpiráciu hľadá najmä v tradičnej hudbe a to nielen slovenskej. Hrá vo vlastnej úprave slovenské balady, írske inštrumentálky ale aj autorské skladby v duchu mestského folku. Za dva roky svojej existencie sme sa už stihla kapela predstaviť na mnohých slovenských folk/country festivaloch. Na Kamennom Mlyne, Stupavskom Širáku, Kremnickej Bašte, Rača Feste a niekoľkých ďalších. Zloženie skupiny: Kira Paczerová –...
[celý článok]

18.10. - Animal Crackers (Matúš Klúčik, Ladislav Kováč, Braňo Valanský)

Vo štvrtok 18.10. privítame v Rančíku zaujímavú formáciu - ANIMAL CRACKERS, v zložení: Ladislav Kováč - bicie, vokál /GA/., Braňo Valanský - basa, vokál /KE/, Matúš Klúčik - gitara, vokál /LE/. Kapela hrá štýl, ktorý by sa dal v momente v rámci antiškatulky nazvať RockPunkFunkPop vokal instrumental house. Kapela hrá väčšinou pôvodné - vlastné skladby. Matúša Klúčika môžete poznať tiež z pôsobenia v známych kapelách O.B.D. či Love 4 Money.

Electric Flash – poprockový piatok v Rančíku.

V piatok 19.10. si prídu na svoje milovníci poprockových hitov slovenskej aj zahraničnej scény, v podaní chalanov zo skupiny Electric Flash. Skupina má v repertoári množstvo známych, starších (Beatles, Bob Dylan, ...) aj novších (IMT Smile, Nelly Furtado, Richard Muller, ...) hitov. Bratia Ivo a René Jankovičovci, bubeník Peťo Čeretka a gitarista Paťo Kudla to na Vás rozbalia od 20tej hodiny až do polnoci.

Sobota 20.10. - Country večer so skupinou CORIDA

Skupina Corida vznikla zhruba v novembri 2005, keď sa stretol Riki s Davidom pri hraní “pri stole”. Zistili ze spolu im to hra lepsie a vydali sa do krčiem.Po čase sa im zazdalo,že ten zvuk by mohol byt hutnejší a začali sa obzerať po basákovi.Do rany prišiel Walter, s ktorým Riki hrával pri ohňoch, aj v krčmách, síce obaja na gitare.Okrem toho mali skúsenosť aj z festivalu Stupavský širák, kde v roku 1997 vyhrali 3.miesto ešte ako členovia folkovej skupiny Len tak. Od decembra 2006 obrážajú „kšefty“ v tejto zostave. Zamerali sa na country, folk a pop zatial výlučne českej a slovenskej produkcie. Takže v playliste nachádzame hity od Michala Tučného, Nedvědovcov ale aj Mira Žbirku, Elán a ostatných interpretov.

Nedeľa 21.10 - Stressed Hedgehog (SK, USA) + FRAGMENT (SK, CZ) + Stephen Mougin (USA)

V nedeľu 21.10. bude Rančík výnimočne otvorený, a to predovšetkým priaznivcom bluegrassu a akustickej hudby. Na špeciálnom koncerte sa predstaví najskôr o 19tej hodine novovzniknutá americko-slovenská skupina Stressed Hedgehog (SK, USA) a po nej vystúpi v Bratislave po dlhom čase jedna z najúspešnejších česko-slovenských bluegrassových kapiel, skupina FRAGMENT(SK, CZ), spolu so špeciálnym hosťom, americkým spevákom a excelentným gitaristom Stephenom Mouginom (USA).

Stressed Hedgehog (USA, SK)

Kapela vznikla len veľmi nedávno ako hudobné zoskupenie okolo vynikajúcej speváčky pochádzajúcej z USA, ktorá sa volá Jessica Pough. Jessica momentálne žije na Slovensku a pôsobí ako učiteľka v anglicky hovoriacej škole. Na gitaristu Reného Jankoviča, mandolinistu Vlada "Gašpara" Šmihulu, banjistu Milana Ikhardta a basistu Doda Jágerského, ktorí tvoria skupinu Stressed Hedgehog, narazila len náhodou pri jednom z ich hraní, čo udalo smer ich spoločnému účinkovaniu. Jessicin repertoár zahŕňa najmä americký folk zastúpený Joan Baez, či Johnom Denverom. Chlapci z kapely sú skôr upriamení na bluegrass. Poslucháči si tak budú môcť vychutnať koncert popretkávaný americkými bluegrassovými a folkovými skladbami. Je sa na čo tešiť. Všetkým týmto skladbám bude v Rančíku dominovať Jessicin nenapodobiteľný spev, aký sme na našej scéne už dlho nepočuli.

Fragment (SK, CZ) + Stephen Mougin (USA)

Skupina FRAGMENT je na hudobnej scéne už od roku 1982. Počas svojej existencie sa v nej vystriedalo množstvo excelentných muzikantov, ako Emil Formánek, Josef a Pepa Malinovci, Jíří Póla, Michal Vavro, Stano Palúch, Milan Marek, Tomáš Juřena, Richard Cíferský a iní... Základom bol zo začiatku banjista Svaťa Kotas a dobrista Henrich Novák, ktorý ako jediný z pôvodných zakladajúcich členov ostal v kapele dodnes. Popri dokonalých inštrumentálnych výkonoch jednotlivých členov Fragmentu vždy vynikal tiež osobitý spev Jany Mougin-Dolákovej, ktorá je v podstate dlhé roky spolu s Henrichom základom inak meniaceho sa zloženia kapely. V súčasnej najnovšej zostave ich sprevádzajú a opäť česko-slovenský charakter kapely dopĺňajú českí muzikanti, banjista Petr Brandejs a gitarista a spevák Ondra Kozák (okrem iných aj v kapele Křeni a Petr Brandejs Band). Počas svojej dlhoročnej existencie sa Fragment úspešne zapísal do histórie bluegrassu na Slovensku a v Čechách a mnohokrát vystupoval v zahraničí, vrátane pravidelných 4-mesačných tours po festivaloch v USA. V súčasnosti vystupuje Fragment viac v zahraničí ako na Slovensku, najmä vzhľadom na fakt, že Jana sa vydala za amerického speváka a gitaristu Stephena Mougina a v súčasnosti žije v Nashville, USA. Práve v druhej polovici októbra sa ale chystá aj s manželom na krátku návštevu domov a pri tejto príležitosti sme veľmi radi, že sa podarilo dohodnúť špeciálny koncert kapely Fragment aj so Stephenom Mouginom, ktorý je momentálne známy v USA predovšetkým ako gitarista v kapele slávneho mandolinistu Sama Busha (Newgrass Revival).