Bluegrass Fest 2007 a americká hviezda CLAIRE LYNCH v Bratislave!
Nedeľa, 08 Apríl 2007 16:03

Bluegrass Fest 2007 - logo festivaluBluegrass je hudobný žáner pôvodom z USA, ktorý vznikol miešaním hudobných zvyklostí prisťahovalcov z rôznych krajín. Sú preň charakteristické hudobné nástroje ako banjo, mandolína, husle, gitara, kontrabas a dobro (pozn. vynálezca dobra – rezofonickej gitary John Dopyera, je pôvodom Slovák), fenomenálne inštrumentálne výkony, bohaté vokály a melodické skladby. Tradičný bluegrass sa v posledných rokoch dopĺňa o modernejšie prvky a spája s rôznymi štýlmi ako country, folk, blues, jazz, rock, swing a podobne. To všetko budete mať možnosť vidieť a počuť aj vy, na koncertoch skvelých kapiel vrámci festivalu BLUEGRASS FEST 2007 v máji v Bratislave!

The Claire Lynch Band - USA bluegrass musicNa tohtoročnom Bluegrass Feste sa predstaví aj americká speváčka, gitaristka, skladateľka a nepochybne jedna z najuznávanejších dám amerického bluegrassu, Claire Lynch (USA) , ktorá vystúpi so svojou kapelou Claire Lynch Band na otváracom koncerte Bluegrass Festu 2007 v Bratislave, v stredu 2. mája. Claire Lynch je držiteľkou mnohých hudobných ocenení a nominácií, napríklad aj na prestížne hudobné ceny Grammy. Na koncerte v Bratislave bude sprevádzaná kapelou zloženou z popredných amerických muzikantov ako sú kontrabasistka Missy Raines, gitarista Jim Hurst a mandolinista a huslista David Harvey. Pred koncertom kapely Claire Lynch Band budete mať možnosť vychutnať si taktiež jedinečný hudobný zážitok z akustickej hudby a výborného spevu v podaní formácie Eliška Ptáčková & band (CZ, SK) so špičkovým obsadením českých a slovenských hudobníkov (Vláďa Ptáček – banjo, Emil Formánek – gitara, Peter Szabados – dobro, Zdeněk Fík – basgitara a Martin Krajíček - mandolína) a neobyčajným vokálnym prejavom sólovej speváčky Elišky Ptáčkovej.

Robert Křesťan a Druhá Tráva2. ročník špecializovaného medzinárodného festivalu bluegrassu a akustickej hudby - Bluegrass Fest 2007, sa tento krát uskutoční počas troch dní, 2., 4. a 5. mája 2007 v DK Zrkadlový Háj v Bratislave Petržalke. Ide o unikátne podujatie, svojho druhu na Slovensku. Okrem spomínaného jedinečného koncertu, sa na festivale v piatok a v sobotu predstavia ďalše zaujímavé zoskupenia zo šiestich krajín, medzi nimi napríklad známy Robert Křesťan a Druhá Tráva (CZ) s hosťom, americkým mandolinistom a spevákom Andy Owensom (USA), Nugget (AT), Waterflow (NL), Meantime (SK), Acoustic Colours (SK), Drive (CZ), Blueland (SK), Petr Kůs a Fámy (CZ), BG Time (SK), Czas Na Grass (PL), Grasscountry (SK), Union Citygrass (SK), Šidlo (SK), The Log (CZ), Funny Grass (CZ), G-runs’n roses (CZ, SK), Richard Cíferský & Rainy Day (SK), Mišo Vavro band (SK), či Acoustic Trash (SK).

Viac o festivale, účinkujúcich kapelách a ďalšie informácie nájdete na webstránke www.bluegrassfest.sk. Vstupenky na samostatné koncerty aj viacdňové permanentky za zvýhodnenú cenu si môžete zakúpiť už teraz v predpredaji siete Ticketportal (www.ticketportal.sk).