Unikátna holandsko-slovenská skupina WATERFLOW a český PODJEZD na ďalšom dvojkoncerte v DK Lúky!
Sobota, 07 Apríl 2007 16:01

Podjezd bluegrassV sobotu 14. 4. od 19h sa v petržalskom DK Lúky uskutoční ďalší koncert z cyklu slovensko-českých dvojkoncertov zaujímavých predstaviteľov menšinových žánrov. Tentokrát bude opäť v znamení bluegrassu, melodickej akustickej hudby a skvelých ženských speváckych výkonov. Z moravského Zlína pricestuje skupina PODJEZD a slovenskú stranu bude reprezentovať medzinárodná zostava WATERFLOW, so skvelými slovenskými hudobníkmi a holandskými speváčkami. PODJEZD (CZ) Kapela Podjezd vznikla v roku 1992. Pôvodne tvorili repertoár kapely prevažne prevzaté české a neskôr aj zahraničné skladby country a bluegrass scény. Neskôr sa začal dopĺňať o pôvodné české texty na prevzaté skladby od interprétov ako New Grass Revival, Lonesome River Band, Front Range, Tony Rice, Seldome Scene, Alison Krauss a Union Station a ďalších známych umelcov, ktorých tvorba vychádza z bluegrassu. Výrazným prvkom v kapele je speváčka Radmila Janečková s podmanivým altom, spievajúca ako sólové, tak aj vokálne party.

 

Spoločne s Tomášom Jíchom a Janom Patákom tvoria pôsobivé vokálne trio. V poslednej dobe sa začínajú v kapele okrem bluegrassu presazovať i prvky jazzu, swingu i modernej country. Toto pomerne farebné hudobné spektrum sa objavuje na prvom CD albume, ktorý Podjezd natočil v priebehu roka 2005 v štúdiu majstra zvuku a jedného z najlepších českých banjistov – Svaťa Kotasa. Viac o skupine aj ukážky skladieb nájdete na http://www.sopa.cz/sopa/page/podjezd.htm.

 

WaterflowWATERFLOW (NL, SK) Unikátne spojenie slovenských hudobníkov a holandských speváčok, predstavuje formácia WATERFLOW. Repertoár skupiny tvorí mix akustickej hudby, ovplyvnenej bluegrassom, jazzom, swingom, country hudbou a inými štýlmi. Dominujú tu jedinečné, citlivé a energické spevy holandských speváčok Loes van Schaijk a Inge Willemsen a bravúrne inštrumentálne výkony ostatných muzikantov, známych aj z rôznych iných hudobných skupín. Kapela hrá v nasledovnom zložení: Richard „Cifo“ Cíferský – banjo, Michal „Bajo“ Barok – mandolína, Roman „Syky“ Sýkora – kontrabas, Peter Szabados – dobro. V roku 2006 absolvoval Waterflow viacero vystúpení na festivaloch na Slovensku aj v Európe. Momentálne sa pripravuje na nahrávanie debutového albumu a na letné koncerty na festivaloch po Európe. Naposledy ste sa s kapelou mohli stretnúť na niektorom z decembrových koncertov v Bratislave, na vianočných trhoch na Hlavnom námestí, či na Country Bále v PKO. Okrem koncertu 14.4. v DK Lúky, máte možnosť Waterflow vidieť a počuť v Bratislave aj v máji, v rámci festivalu BLUEGRASS FEST 2007. Viac informácií a ukážky skladieb nájdete na www.waterflow.sk. Koncerty sa uskutočnia na už tradičnom mieste, v malej klubovej sále (s otvoreným barom) DK Lúky v Bratislave Petržalke, v sobotu 14.4.2007 od 19.00. Vstupné v predpredaji v sieti Ticketportal: 80 Sk, na mieste: 100 Sk. Všetkých fanúšikov dobrej hudby srdečne pozývame na túto hudobnú lahôdku.