RAČA COUNTRY FEST 2006
Piatok, 16 Jún 2006 15:04

12.8. 2006 od 14.00 sa v amfiteátri Knižkova dolina v bratislavskej Rači uskutoční druhý ročník festivalu RAČA COUNTRY FEST. Budete mať na ňom možnosť vidieť výber z najzaujímavejších skupín súčasnej autorskej folk-country scény (a príbuzných žánrov ako bluegrass, world music, new-acoustic, folkrock, ..) na Slovensku. Konkrétne to budú:


Duo Nic Moc
Pathetic Hypermarket Band
New Acoustic Flash
Oli&Lu
Rolničky
Café Edit
BG Time
Náhodní Pocestní
Kalumet
Druhý Dych
Meantime
Nový Rownák
Karpatské Horké
NC Express

Moderátorkou tohto sobotného skvelou pôvodnou muzikou nabitého programu bude Adriana Brezovská. Za symbolické vstupné 50 Sk tu nájdete až 10 hodín výbornej slovenskej muziky. Vstupenky budú navyše zlosovateľné, budú zaradené do tomboly, v ktorej môžete získať rôzne ceny, napríklad CD albumy zúčastnených skupín, vstupenky na blížiace sa slovenské folk & country festivaly a ďalšie ceny.

Srdečne pozývame všetkých priaznivcov pôvodnej slovenskej hudby, vychutnať si ju na tomto mieste a zároveň sa zabaviť a stráviť spolu s nami príjemnú augustovú sobotu.

Zatiaľ Vám prinášame stručnú fotoreportáž z minulého ročníka, aby ste vedeli na čo asi sa môžete tešiť...

-----------------------------------------------

V sobotu 13. augusta 2005 sa v amfiteátri v Knižkovej doline v bratislavskej Rači uskutočnil prvý ročník podujatia v štýle folk & country pod názvom RAČA COUNTRY FEST 2005. Podujatie sa začalo o 15.hodine a počas celého dňa až do polnoci sa o príjemné počúvanie a zábavu návštevníkov staralo spolu až 10 slovenských skupín tohto a príbuzných hudobných žánrov. Na úvod sa predstavila trampská skupina PLAMENE, po nej sme mali možnosť v bratislave privítať výbornú košickú skupinu BOBOVA DIÉTA, ďalej nasledoval FLOWLINE (bývalá kapela Eatrhquake) s „novoakustickou“ hudbou vychádzajúcou z bluegrassu, swingu, jazzu. Tradičný bluegrass reprezentovala bratislavská skupina BG TIME, ktorá sa úspešne prezentuje na viacerých tohtoročných festivaloch. Ďalšou kapelou bol country-folk-rockový NOVÝ ROWNÁK, po nich country kapela BELASÍ. Pred countrybálom odzneli ešte vystúpenia folkových skupín KALUMET a DRUHÝ DYCH, country-bluegrassový MEANTIME, no a na záver všetko ukončila skupina ACOUSTIC FLASH so svojím netradičným "country bálom". Pre návštevníkov bol pripravený skutočne bohatý program, občerstvenie, súťaže a veľa dobrej muziky slovenských interprétov.

Foto: Pavol Štefek